3 heerlijke gezonde kipfilet recepten

Dus, je wilt om gezond te eten. Dat is een geweldige beslissing die sterk zal verbeteren van de kwaliteit van uw leven. U hebt waarschijnlijk gehoord artsen en diëtisten raden kipfilets als de beste keuze voor vlees als je wilt een gezonder dieet. Nou, ze hebben gelijk en hier zijn 3 heerlijke gezonde kipfilet recepten.

3 heerlijke gezonde kipfilet recepten

1. Gegrilde kip

Natuurlijk, de eerste keuze voor een gezonde kipfilets recept is gegrilde kip. Het is makkelijk te maken, het is lekker en het is een gezonde maaltijd. U moet de kipfilets snijd in dunne plakjes, zodat ze niet veel koken nodig. Bestrooi elk stuk met wat zout en wat peper vervolgens grill gedurende twee minuten aan elke kant en dat is het zowat.

Wees voorzichtig niet te grillen het te lang omdat kipfilets zijn over het algemeen droog vlees en als je ze kookt te lang worden ze echt droog en niet erg smakelijk. U kunt het serveren met wat verse groenten of, als je jezelf kunt toestaan ​​dat een paar extra calorieën, met een heerlijke duik gemaakt van zure room, citroensap, verse basilicum en tijm.

2. Chinese kip


Chinese kip met groenten en amandelen is een heerlijke en gezonde manier van bereiden kipfilets. Voor dit recept heb je kipfilet, wortelen, kool, bamboe spruiten, champignons, amandelen, sojasaus en wat olie om in te bakken nodig.

Snijd het vlees in kleine stukjes en bak het in de olie gedurende 5-7 minuten. Het is beter als je een pan met antiaanbaklaag dat slechts enkele druppels olie nodig heeft. Wanneer het vlees half wordt gedaan, voeg sojasaus en laat koken tot de vloeistof verdampt. Neem het vlees uit de pan, voeg gesneden groenten en amandelen.

Voeg wat sojasaus over de groenten ook en kook ze voor slechts een minuut of twee, het moet zo vers mogelijk te blijven. Als je zoute sojasaus heb gebruikt is er geen behoefte aan extra zout. Terug te zetten het vlees en serveer met wat rijst of noedels.

3. Indische stijl kip

Dit is een geweldig recept voor heerlijke kipfilets. Het is vergelijkbaar met Chinese kip bestaat uit kippenvlees en groente, maar het is nog steeds verschillend. Je moet kipfilets, prei, wortelen, selderij, kurkuma en bruine rijst.

Leg twee eetlepels plantaardige olie in een pan en voeg een eetlepel kurkuma. Je moet deze functie eerst toevoegen, zal het de volle smaak te geven wanneer gebakken. Voeg prei, de kip toe en bak gedurende twee minuten. Giet water of kip soep over en zet de rijst. Koken tot de rijst bijna gaar en voeg dan de rest van de groenten.

Groenten gekookt moeten worden slechts voor een korte tijd om de vitamines bewaard blijven hen. Serveer warm met verse salade, heb je een gezonde en smakelijke kipfilet maaltijd.

Er zijn tal van heerlijke gezonde kipfilet recepten die er zijn. Gebruik deze drie recepten en betrek je verbeelding in het proces om uw eigen heerlijke recepten te maken.

Onze selectie