4 lekkerste groene groenten

Behalve dat het prachtig heerlijk en smakelijk, zijn groene groenten ook vol met veel nuttige voedingsstoffen en voedingsvezels. Al deze bestanddelen zijn essentieel voor ons lichaam gezond te houden en te beschermen tegen beschadiging en ziekten.

4 lekkerste groene groenten

Beschouwd als fijnste delicatessen natuur, groene groenten zijn ook ongelooflijk veelzijdig - ze kunnen rauw, gestoomd, gekookt, gebakken, puree of roergebakken gegeten worden!

Bekijk de lijst van de meest heerlijke groene groenten en voeg ze toe aan uw mandje! Ze zijn zo prachtig lekker dat je gewoon kunt ze niet missen!

Groene erwten

Zoet, zetmeelrijke, mals en sappig - dit zijn groene erwten! Een van de meest heerlijke groene groenten ooit!

Groene erwten zijn rijk aan vezels, ijzer, magnesium, kalium, foliumzuur en vitamine A, B1, B6, C en K. Ze bevatten weinig cholesterol en zij een goede bron van plantaardige eiwitten.

Verse groene erwten bevatten ook grote hoeveelheden anti-oxidant fytonutriënten die zijn zeer gunstig voor onze gezondheid.

Tot slot, slechts een handvol erwten bevat een uniek assortiment gezondheids-beschermende voedingsstoffen, die je absoluut niet mag missen in uw dagelijkse voeding!

Calorieën (per kop, rauw - 145 g): 117

Tips:

  • Probeer ze met boter, dille, spek en Parmezaanse kaas - het is een van de meest smaakvolle manieren om hen voor te bereiden!

Curiosa feit:

  • Oude Egyptenaren begraven groene erwten in hun graven, voor gebruik in het hiernamaals.

Artisjokken

Artisjokken (via www.seattlestevie.com)

Licht bitter en heerlijk zoet, dit stekelige delicasy bevat meer antioxidanten dan enige andere plantaardige - quercertin, rutine, anthocyanen, galluszuur, cafeïne zuur, chlorogeenzuur, cynarine, luteolin, en silymarine, om er maar een paar te noemen.

Het is een uitstekende bron van vezels, als 1 grote artisjok levert ¼ van de dagelijkse aanbeveling voor vezels!

Artisjokken bevatten calcium, chroom, ijzer, magnesium, mangaan, fosfor, kalium, vitamine C en foliumzuur.

Deze ongelooflijke smakelijke groene groenten hebben tal van voordelen voor de gezondheid! Ze zijn natuurlijke diuretica en grote lever beschermers. Ze de spijsvertering, verhoogt de galstroom en lagere slechte cholesterol. Arm aan calorieën en natrium, artisjokken zijn ook zeer nuttig in gewichtsverlies diëten.

Calorieën (per medium artisjok, rauw - 128 g): 60

Tips:

  • Maak ze schoon, snijd ze in plakjes en bak artisjokken in slechts een klein beetje extra vergine olijfolie, knoflook en een paar druppels wijn. Dit is een van de gemakkelijkste en gezondste manieren om ze te koken en te bewaren hun prachtige smaak.

Curiosa feit:

  • De eerste artisjok was een mooi meisje genaamd Cynara, geliefd door Zeus, die wilde haar een godin te maken. Cynara miste haar huis zo veel dat ze op een avond van de berg Olympus ontsnapte om haar familie te bezoeken op aarde. Woedend over haar verraad, Zeus slingerde een bliksemschicht op Cynara, transformeren ze in een artisjok.

Asperge

Asperges is jam-packed met voordelen voor de gezondheid, en het is een van de lekkerste groene groenten! Deze heerlijke kruidachtige plant is geladen met vele nuttige voedingsstoffen, zoals vezels, foliumzuur, kalium, chroom en vitamine A, C, E en K. Het heeft een uitzonderlijke diureticum en antioxiderende eigenschappen, waardoor het een grote detox en anti-aging groente maakt

Asperges bevatten een natuurlijk diureticum bekend als asparagine, en maar liefst 288 milligram kalium per kopje! Het heeft geen natrium en geen vet of cholesterol. Het helpt ons lichaam te spoelen overtollig water, en daardoor vermindert opgeblazen gevoel.

Het is zeer rijk aan glutathion, een ontgiftende en antioxidant compound, krachtig in het bestrijden van vrije radicalen. Daarom kan asperges ook zeer nuttig zijn bij het beschermen lichaam tegen bepaalde vormen van kanker.

Calorieën (per kop, rauw - 134g): 27

Tips:

  • Zelfs als ze worden gekookt, asperges onderhoudt het grootste deel van de voedingsstoffen. Dus waarom niet experimenteren? Kook asperges kort, leg ze in een pan, bovenkant met room, kaas en geraspte Parmezaanse kaas, en braden in de oven tot ze goudbruin en knapperig! Het is heerlijk!

Curiosa feit:

  • Asperges wordt gezegd dat lustopwekkende eigenschappen hebben, maar dit is waarschijnlijk te wijten aan het hoge gehalte aan fosfor, die vermoeidheid tegengaat, en zijn vorm die genitaliën lijkt. Het bevat ook vitamine E vermoedelijk de afgifte van geslachtshormonen veroorzaken.
    Ook enkele 15e en 16e eeuwse Arabische en Indische boeken beschrijven asperges als groente die de mogelijkheid om seksuele krachten te vergroten heeft.

Broccoli

Deze heerlijke donkergroene groente is een super voedsel dat rijk is aan calcium, ijzer en magnesium, evenals vitamine A, B6 en C.

Een kopje rauwe broccoli levert 130% van de aanbevolen dagelijkse dosis voor vitamine C en bevat dezelfde hoeveelheid vitamine C als een klein oranje! Broccoli is ook laag in koolhydraten en heeft een grote hoeveelheid van zowel oplosbare en onoplosbare vezels.

Gestoomde broccoli kan lager cholesterolgehalte. Waarom? Gestoomd, de vezel bevat bindt beter met galzuren in ons spijsverteringskanaal, waardoor deze zuren uitscheiden gemakkelijker. Dit helpt het cholesterolgehalte te verlagen.

Broccoli is ook een grote detoxifier, omdat het fytonutriënten die helpen ons lichaam te ontdoen van giftige stoffen en verontreinigende stoffen bevat.

Echter, de voordelen ervan niet eindigen hier! Vanwege zijn unieke combinatie van fytonutriënten, kan broccoli ook helpen de zon beschadigde huid te herstellen, terwijl de hoge hoeveelheid calcium bevordert een gezonde botgroei. En last but not least belangrijk - het bevat een flavonoïde genaamd kaempferol, die allergische ontstekingen bestrijdt.

Calorieën (1cup, fijngehakt - 78 g): 27

Tips:

  • Niet altijd het bereiden als bijgerecht. Wanneer gestoomd en gebakken in olijfolie en knoflook, broccoli is een grote smaakmaker voor pasta, omeletten en soepen!

Curiosa feit:

  • De naam is afgeleid van het Latijnse woord brachium, betekent arm, als gevolg van zijn takken en roosjes lijkt armen. Er wordt ook gedacht aan de eerste oogst die evolueerde van wilde soorten van kool zijn.

Nu, neem een kijkje op de volgende lijst van 6 gemakkelijkste groenten te groeien in uw biologische tuin en laat je groene vingers los!

Onze selectie