4 superfoods om noten te gaan voor

Gezond eten kan zijn super lekker. Wij laten u zien hoe. Vier eenvoudige stappen te volgen als het gaat om voedsel dat u consumeren zal uw lichaam en geest te verbeteren.

4 superfoods om noten te gaan voor

1. Ga voor groen

Broccoli, spruitjes, boerenkool, kool, spinazie en andere kruisbloemige groenten, bevatten krachtige antioxidanten genaamd sulforafaan en indolen, die vrije radicalen bestrijden.

Groene groenten zijn rijk aan oplosbare vezels, die helpt vertragen de opname van koolhydraten en stabiele bloedsuikerspiegel te bevorderen.

Slechts een dagelijkse portie significante bescherming tegen verschillende soorten kanker (longen, borst-, maag-, colon, rectum).

Broccoli biedt vitamine C en beta-caroteen, twee krachtige antioxidant
voedingsstoffen die de schade veroorzaakt door vrije radicalen te stoppen.

Een portie broccoli (twee broccoliroosjes) biedt ongeveer 100 procent van de aanbevolen dagelijkse behoefte aan vitamine C. Tijdens het koken broccoli, niet gooi de stengel en bladeren - ze zijn rijk aan voedingsstoffen. Maar zorg ervoor dat je niet te gaar, want hitte is moordend vitamine C.

Spruitjes bevatten een stof genaamd sinigrine die kanker bestrijdt door het triggeren van pre-kankercellen te sterven. Zelfs een portie (negen spruiten) kan dit effect hebben!

Streven naar een portie groene groenten per dag.

2. Go nuts

Noten tegen de honger beter dan de meeste andere voedingsmiddelen. Hoewel de noten bevatten veel vet (90 procent van hun calorieën uit vet), dit is vooral het soort dat bescherming biedt tegen hart-en vaatziekten en verlaagt het cholesterolgehalte.

Alle noten zijn een rijke bron van vezels, vitamine E (die ervoor zorgt dat het hart
gezond), B-vitamines, foliumzuur (die het risico op hart-en vaatziekten vermindert en helpt kanker te voorkomen) en magnesium (belangrijk voor gezonde botten en zenuwen en spieren functie).

Walnoten bevatten omega-3 oliën, die lager cholesterolgehalte in het bloed.

Amandelen bieden een hoge hoeveelheden calcium.

Pinda's zijn een uitstekende bron van antioxidanten, die de verdediging tegen kanker en hartziekten verhoogt.

Braziliaanse noten zijn een goede bron van selenium, een krachtige antioxidant die helpt
verminderen tekenen van veroudering, versterkt het immuunsysteem en vermindert het risico
kanker. En een enkele Brazilië moer geeft het grootste deel van iemands dagelijkse behoefte aan dit mineraal!

Eet noten voor een snack of voeg ze toe aan ontbijtgranen, yoghurt en salades.

3. Ga donker, ik bedoel, chocolade

Er is niets mis met het genieten van chocolade van tijd tot tijd en als het een donkere, kan je hebt het op een dagelijkse basis.

Pure chocolade (met 70 procent cacao) bevat nuttige hoeveelheden magnesium, koper en ijzer, evenals antioxidant flavonoïden, die de bloeddruk en hart-en vaatziekten risico kunnen verlagen.

Donkere chocolade heeft eigenlijk dezelfde antioxidant activiteit als groenten en fruit.

Hetzelfde kan niet gezegd worden voor melk chocolade of gevulde chocolade. Vermijd chocolade dat gehydrogeneerde olie bevatten.

4. Ga volkoren

Volkoren producten bieden zowel onoplosbare en oplosbare vezels.

Onoplosbare vezels bevordert een gezonde spijsvertering en verlaagt het risico op darmkanker. Oplosbare vezels helpt verlagen cholesterolgehalte in het bloed en vermindert het risico op hart-en vaatziekten.

Volkoren producten bevatten veel fytonutriënten, belangrijk bij ziekte preventie.

Volkoren producten helpen bij het verlagen van het risico op darmkanker. Ze bevatten fytinezuur, die de snelheid waarmee kankercellen vermindert en verhoogt het immuunsysteem.

Volkoren producten zijn goede bronnen van ijzer (die zuurstof transporteert om spieren
cellen), zink (voor het maken van nieuwe cellen, genezing en bestrijding van infecties), vitamine E
(Die het immuunsysteem versterkt) en selenium (dat helpt bestrijden
vrije radicalen).

Doel voor minstens drie porties volkoren dagelijks of het volkoren brood, volkoren granen, volkoren pasta, bruine rijst, wat je maar wilt het beste.

Onze selectie