De basis van rauw voedsel: het goede, het slechte en de (on) honger

Je hebt zeker gehoord over de Raw Food-beweging. Je weet dat een heleboel celebs hebben gesprongen op deze mega gezonde bandwagon en zijn op zoek en beter dan ooit te voelen. Uw nieuwsgierigheid is een hoogtepunt bereikt, maar je bent gewoon niet helemaal overtuigd dat dit iets is waard graven in. Wij presenteren u de basics op Raw Food: The Good, the Bad en de (on) Hungry.

De basis van rauw voedsel: het goede, het slechte en de (on) honger

Wat is rauw voedsel, precies?

Simpel gezegd, rauwe foodists eet fruit, groenten, noten en zaden, spruiten, wortelgroenten en pompoenen, verse kruiden en specerijen.

Sinds het geconsumeerde voedsel moet worden ongekookt en onbewerkt, afhankelijk van iemands levensstijl en affiniteiten, kan de raw food dieet ook rauwe vis (voor sommige Sashimi?), rauw vlees ( Carpaccio, anyone?) en niet-gehomogeniseerd en non- gepasteuriseerde zuivelproducten, die rauwe melk, rauwe kaas en rauwe melk yoghurt bevatten.

Nu, het voedsel moet worden rauw, maar het belangrijkste aspect van dit dieet is de hitte. Of, gebrek ervan, om precies te zijn.

Verhitting van rauwe levensmiddelen mag niet hoger zijn dan 40 C (104 F).

Na het koken boven deze temperatuur, het eten, verliest het overgrote deel van de voedingswaarde, waardoor het minder gezond, zelfs potentieel schadelijk voor het lichaam.

De verwerkte, dan gekookt voedsel verliest de dupe van hun levenskracht, inclusief de heilzame enzymen, voedingswaarde en energie, steeds in wezen 'dood'.

Het resultaat?

Nou, is het niet een genie te zijn om twee en twee bij elkaar hier te zetten, maar, laten we gewoon zeggen dat rauwe foodists gelijk de inname van 'dode' voedingsmiddelen met een directe infusie van dode energie in ons lichaam, maar ook bij te dragen aan de ziekte.

Hoe de ruwe ding goed doen?

Dit is zeer individueel en moet u zeker een arts te raadplegen, zelfs als je alleen maar na te denken over te schakelen naar enige vorm van een raw food dieet, of het nu een vegetarisch route die u overweegt, of de meest voorkomende optie, een rauw veganistisch dieet.

De overgrote meerderheid die zijn er al gekozen hebben voor een hoge ruwe percentage of een bepaald percentage van rauw voedsel in hun dieet. Een voorbeeld hiervan zou een '75 procent raw dieet 'met een combinatie van een aantal zorgvuldig geselecteerde niet-raw elementen.

Waarom (doen mensen) beslissen om rauw te gaan?

De lijst van redenen is eindeloos, maar ze hebben allemaal een ding gemeen: de wens en noodzaak om gezond te zijn.

Een groot aantal Raw foodists zijn zo geworden als gevolg van het zoeken naar hulp tijdens of na een ernstige ziekte. De alternatieve medische route ze vaak leiden in die richting na het besef dat de beste manier om te gaan met ziekte is de oorzaak verwijderen, dan de symptomen onderdrukken.

Enkele van de belangrijkste voordelen van het gaan rauw zijn:

- Een bijna-automatische gewichtsverlies en onderhoud zonder gevoelens van honger en ontbering

- Betere spijsvertering

- Een vermindering van totaal cholesterol en LDL-cholesterol, zogenaamde "slechte" cholesterol

- Een mogelijke vermindering van de ernst van de chronische inflammatie in aandoeningen, zoals reumatoïde artritis

- Hulp bij het stabiliseren van iemands bloeddruk

- Een aanzienlijk hogere inname van vitamine A, C en E, foliumzuur en de mineralen kalium en koper

- Relief voor symptomen veroorzaakt door vormen van angst en depressie

- Een jeugdige, stralende verschijning, gekenmerkt door glinsterende huid

- Verbetering van de energie, veroorzaakt door de levenskracht direct in uw systeem

Wie is op de celebs-gone-raw scene?

Niets maakt een buzz of spikes populariteit als een gestage celeb volgende.
Het gewichtsverlies, verbeterde schoonheid en gestimuleerd energie hebben gelokt in menig celeb, waardoor sommigen van hen de perfecte poster piepgeluiden voor zichtbare voordelen van deze beweging.

De leeftijd-tartende verschijningen van Demi Moore, Sting, Cher en Susan Sarandon zijn grotendeels toe te schrijven aan hun aantrekkingskracht te rauwheid.

Acteur Jeremy Piven en befaamde designer Donna Karan vergoten hebben aanzienlijke ponden met dit voedsel trend die zeker is het oppakken van meer en meer stoom langs de weg, waardoor de rage-status in het stof.

Onze selectie