Duurste chocolade ter wereld

In de afgelopen tien jaar het populair geworden om donkere chocolade die hogere hoeveelheden coco bevat, omdat het rijk is aan antioxidanten en flavanolen eten. Hoewel sommige van ons zullen chocolade eten voor zijn voordelen voor de gezondheid, de meesten van ons vinden het geweldig want het is heerlijk. Het is niet gemakkelijk om de massa-geproduceerd en uitgebreid geadverteerd snoep te weerstaan, maar zij die het kunnen veroorloven, in plaats van verstikking neer op balk een Snicker's zal gaan voor iets subliem.

Duurste chocolade ter wereld

Handgemaakte gastronomische chocolade lekkernijen zijn speciaal ontworpen voor volwassenen. Chocolatiers kunnen over het algemeen kiezen tussen massaproductie en goedkope ingrediënten voor ieders smaak, en het produceren van kleine hoeveelheden van luxe, dure chocolade. Degenen die optie nummer 2 koos zijn de producenten van een aantal van 's werelds duurste chocolade.

1. Amedei porcelana

Amedei Porcelana (via wayfaringchocolate.com)

Dit is een donkere chocolade gemaakt door Amedei, een Toscane-based chocolatier. Het wordt aangeduid als de 's werelds duurste chocolade alhoewel Forbes gaf voorbeelden van chocolade die verkopen tegen een veel hogere prijs. De prijs van deze lekkernij is in de buurt van 70€ per pond. Het is gemaakt van de zogenaamde poreclana coco, afkomstig uit Venezuela, die bekend stond als de "Maracaibo" coco bonen in de koloniale tijd.

2. Vosges haut chocolat

De prijs van deze gastronomische juweel is ongeveer 55€ per pond. Dit is een melkchocolade met zoete Indische curry en kokos. Sommige truffels bevatten Chipotle chili, gember en wasabi. Als je van pittig, en zou het niet erg om een paar extra bucks op kleine luxe, zult u zeker iets naar uw smaak vindt Vosges chocolatier.

3. Pierre Marcolini

Pierre Marcolini (via 10thirty.wordpress.com)

Dit geweldige traktatie komt uit het land van 's werelds meest gerenommeerde chocolademakers-België. Deze chocolade, gemaakt van de beste coco bonen, kost 80€ 0,50 per pond.

4. Godiva collectie "g"

Voor 90€ per pond, krijg je aan de smaak van de nieuw geïntroduceerde merk van ervaren Godiva. Deze chocolatier kent als eerste de kwaliteit van de bonen coco gebruikt in het productieproces, evenals op de verscheidenheid van andere bestanddelen.

5. Chocopologie door Knipschildt

Chocopologie door Knipschildt (via www.healthfiend.com)

Volgens Forbes Magazine is dit de duurste chocolade in de wereld. Tegen de prijs van 1.950€ per pond, dit is zeker een van die luxe producten voor degenen met een diepe portemonnee. Dit product is niet verkrijgbaar in de winkels en het moet worden besteld. Knipschildt chocolatier werd in 1999 opgericht door Fritz Knipschildt, een chef-kok uit Denemarken.

Onze selectie