Heerlijke last minute recepten

Je hebt net beneden zat voor de tv te kijken uw favoriete show toen de telefoon ging. Het is een oproep van een vriend te zeggen dat een paar van hen zijn op hun weg naar uw huis. Een zure glimlach verschijnt op je gezicht (ja, je bent blij om ze te zien, maar ze kon echt eerder hebben gebeld) en je begint te denken over een aantal snelle recepten.

Heerlijke last minute recepten

Allereerst - geen paniek! Er zijn tal van heerlijke last minute recepten en u minder tijd dan je meestal denken nodig. Haal diep adem, hoop dat er iets in de koelkast, want als je moet rennen naar de winkel je net zo goed vergeten, en maak er een van.

1. Pasta

Het maken van deegwaren duurt 15 minuten. Literaire! Ik weet dat de meeste van jullie niet geloof me op dit moment en je doet iets denken als "Yeah right, het duurt 15 minuten als je een meester-kok ', maar eerlijk gezegd - dat is gewoon een excuus om het niet te proberen.

Nu om de wiskunde te doen. Pasta moet 6 tot 8 minuten te koken. Water moet iets als 5 minuten te koken als je het doet op het fornuis. Als u een van die elektrische waterkokers - het duurt een paar seconden. Terwijl het water kookt en de pasta kookt kun je de saus te maken.

Ok, zal u geen tijd om spaghetti en gehaktballen te maken hebben, maar pasta alla carbonara is mogelijk. Terwijl uw pasta kookt, snijd een paar repen spek en bak ze op olie. Klop twee eieren, 1 kopje zure room en 100gr kaas samen. Zodra de bacon klaar is, giet het ei-zure room-kaas mengsel en voeg gekookte pasta. Laat gedurende een tot twee minuten en proeven. Gedaan en gedaan! En het duurde 13 minuten.

2. Canapes

Canapes zijn kleine, heerlijke hapjes. Ik persoonlijk hou van ze. Ze zijn zeer decoratief, zelfs chique als je wil, super lekker en ongelooflijk gemakkelijk te maken.

De ingrediënten die je nodig hebt zijn: brood, boter en restjes uit de koelkast. Mijn favoriete combinatie is een klein stukje brood, een dun laagje boter, een stukje prosciutto een stukje mozzarella en 1 groene olijven. Alles moet worden beveiligd met een tandenstoker en bestrooid met vers gehakte bladpeterselie of bieslook.

Het beste ding over canapes is dat je kunt doen wat je wilt met hen. U kunt zelfs fruit mengen met vlees als dat uw kopje thee. Als je wat kip links van lunch hebt, gewoon het schijfje in dunne stukjes, voeg een paar andere ingrediënten en maak kip canapes. Laat uw fantasie de vrije loop en uw gasten zal zeker love it.

3. Bladerdeeg beten

Bijna elk huis heeft een aantal bladerdeeg in de vriezer. Als de jouwe niet - goed zorg ervoor dat je zo snel mogelijk te kopen. Met een paar andere dingen, bladerdeeg wordt het een heerlijke last minute snack.

Het hebben van een muffin pan zal hier een grote hulp zijn. Rol uw bladerdeeg en snijd het in vierkantjes groot genoeg om de muffin pan. Als u niet beschikt over de muffin pan, gewoon knippen het bladerdeeg in beetgrootte pleinen en schik ze op een bakplaat.

Doe wat je wilt op het bladerdeeg. U kan het pizza stijl - met enige tomatensaus, ham en kaas, je kunt vullen met paddestoelen, of u kunt vullen met fruit. In principe zal alles wat je vindt in de koelkast doen de truc.

Bladerdeeg moet ongeveer 15 minuten worden gedaan. Het hangt een beetje af van de grootte (kleine stukjes beter werken als je echt haast hebt) en zijn eerdere temperatuur, maar dat is het zowat. U kunt het bestrooi met sesamzaadjes en geef uw last minute snack een glimp van de glamour.

Zie je wel? Het is niet zo moeilijk, toch? Heerlijke recepten hoeft niet altijd krankzinnige hoeveelheid tijd. Soms, 15 minuten is alles wat je nodig hebt om iets echt goed te maken.

Onze selectie