Hoe je zelfgemaakte salsa gemakkelijk

Salsa is een geweldige toevoeging aan vele gerechten, in bijna alle gevallen, dus moet u zeker weten hoe om het te maken. Hier is een snelle, gemakkelijke en leuke recept om uit te proberen, samen met enkele serveren ideeën.

Hoe je zelfgemaakte salsa gemakkelijk

Het woord "salsa" is Spaans voor saus, maar in het Engels het vertegenwoordigt slechts een ding - de smakelijke, kruidige Mexicaanse tomatensaus iedereen geniet! Het is makkelijk te maken, en neemt niet veel tijd in beslag nemen, en is perfect voor diners, feesten, maar ook als een eenvoudige en gezonde snack te genieten tijdens het lezen van een boek of het kijken naar televisie.

Salsa is meestal warm, maar het hoeft niet zo te zijn.

Dit hangt af van wat voor soort pepers u besluit te gebruiken. Voor een milde salsa, gebruikt 2-3 jalapeños of een serrano. Te hete salsa te maken, gebruiken 5 jalapeños of 2-5 serranos. Voor super hete salsa saus, gebruik maken van een (of misschien zelfs twee - als je moedig genoeg) habanero.

Ingrediënten:

 • rode tomaten
 • Spaanse pepers
 • ui
 • verse koriander
 • citroen / limoensap
 • zout
 1. Voordat hakken de pepers, ze kort met koud water afspoelen en droog ze. Snijd dan de chilie, verwijder de zaadjes en hak hem aan stukken.
 2. Snijd de tomaten in kleine stukjes. Gebruik 3-5 grote tomaten of 7-8 middelgrote clubs.
 3. Hak de ui. Je zult een half kopje nodig.
 4. Hak de korianderblaadjes. Je zult een half kopje hoeft dit ook.
 5. Doe alle ingrediënten in een kom en voeg 1 eetlepel limoen-of citroensap. Als je echt moet, kunt u witte azijn in plaats daarvan gebruiken. Het is vals spelen, maar het zal het werk doen.
 6. Kruiden tijd! Voeg wat knoflook, maar niet te veel. Voeg een theelepel zout toe en meng alles. Als je denkt dat het mengsel is nog niet zout genoeg, voegt een andere. Vergeet niet wat je zult serveren de saus met.

En dat is het - nu is het tijd om uw heerlijke salsa te dienen.

Je kunt het serveren met tortillachips (vooral maïs), soepstengels of rauwe groenten. Je kunt het gebruiken als een spread voor taco's ook. Het gaat heel goed met gerechten zoals pinto bonen of chili rundvlees.

Onze selectie