Hoe maak je pannenkoeken maken - stap voor stap

Zachte, dunne pannenkoeken met knapperige randen gevuld met zachte ijs en andere heerlijke ingrediënten kan iedereen de smaakpapillen kietelen. Omdat het zo uitnodigend en smaakvol, kunnen ze ook lijken moeilijk en ingewikkeld om te maken, maar dat is helemaal niet waar. Bekijk de onderstaande instructies en leer hoe je pannenkoeken maken op een zeer eenvoudige, snelle en leuke manier.

Stap voor stap, hoe je pannenkoeken en # 8211 maken

U hoeft alleen een paar ingrediënten en een klein aantal gebruiksvoorwerpen

Pannenkoeken zijn snel en makkelijk te maken - ze zijn gewoon een simpele combinatie van een klein aantal van de ingrediënten die kunnen worden gemengd en bereid met slechts een paar gebruiksvoorwerpen. Laten we eens kijken wat we nodig hebben.

Beslag ingrediënten:

 • 1 kopje bloem voor alle doeleinden
 • 2 eieren
 • 1 ½ kopje melk
 • ½ kopje koolzuurhoudend water
 • ½ theelepel zout
 • ½ eetlepel suiker
 • 2 eetlepels gesmolten boter
 • plantaardige olie

Gebruiksvoorwerpen:

 • een acht-inch anti-aanbak koekenpan of crepe pan
 • een garde, eggbeater, blender of mixer
 • kunststof of rubber spatel
 • een kom
 • een lepel of een maatbeker

Nu bereiden het beslag en maken pannenkoeken

Meng de bestanddelen

Het is absoluut gemakkelijk. Volg de instructies en je hebt heerlijke zachte pannenkoeken met knapperige randen te koppelen met veel vullingen. En geen paniek als de twee eerste bocht uit te papperig en vasthouden aan de pan - het overkomt de beste van de koks! Ze ook niet nodig om heel dun - veel mensen maken ze dikker op doel en de smaak blijft geweldig net hetzelfde.

Meng de bloem, eieren, zout suiker en de boter in een grote kom en klop ze tot alles goed gemengd. Voeg melk en bruisend water (het zal ze zachter te maken) en klop grondig tot volledig glad. Het beslag moet een waterige consistentie zoals verse kookroom.

Dek de kom af en plaats het in de koelkast gedurende 1 uur. Hierdoor zal de lucht in het beslag te verdrijven en te helpen pannenkoeken zijn malser en dun. Nadat het mengsel rustte, roer het goed weer en blijven doen van tijd tot tijd ook tijdens het bakken pannenkoeken.

Hier is de video voorbeeld van hoe je pannenkoeken maken. Check it out.

Kook de pannenkoeken

Verwarm de acht-inch anti-aanbak koekenpan of crepe pan op een middelhoog vuur. Bestrooi het met wat plantaardige olie, en zorg dat het dun verspreid over de hele pan. Verwarm opnieuw gedurende 10 seconden en zet het vuur.

Doe 4 eetlepels of ¼ kopje beslag in een pollepel en visueel denken aan de hoeveelheid, dus je hoeft niet elke keer te meten. Drop het beslag op het midden van de pan en snel en zorgvuldig verdelen het mengsel over de bodem, door het kantelen van de pan in cirkelvormige bewegingen. Dit zal het beslag vacht het oppervlak gelijkmatig te helpen. Het is misschien wat oefening, maar het is niet moeilijk om te doen.

Pannenkoeken koken snel. Controleer of de onderzijde wordt uitgevoerd door licht schudden van de pan. De crêpe moet schudden verliezen uit de pan. Schuif de spatel onder de crêpe en til de rand. Wanneer deze volledig is vrijstaand en heeft een goudbruine kleur en krokante randen, is het tijd om het om te draaien.

Als u niet in staat zijn flipping de crêpe met een snelle beweging van je pols (vereist enige vaardigheid, maar je leert), gebruikt u de spatel om het om te draaien. De andere kant zal niet te veel tijd nemen om bruinachtig krijgen, omdat de crêpe wordt praktisch al gekookt. Na een minuut of zo, is de crêpe gedaan! Slip het uit de pan en leg het op een bord.

Vullen, rollen, vouwen en stapelen uw pannenkoeken

Je kunt doen wat je wilt met pannenkoeken. U kunt een zoute taart te bereiden door het stapelen ze in lagen met grote vullingen tussen elke crêpe. Gewoon verspreid kaas en ham, of een andere dressing je wilt, over elke crêpe en plaats nog een bovenop. Herhaal deze actie met 10 pannenkoeken of zoveel als je wilt. Bedek de taart met een dikke laag van een dichte crème van uw keuze en in de koelkast.

U kunt ook een zoete of zoute indienen bovenop uw pannenkoeken toe en vouw ze in driehoekige vormen of rol ze in tubes. Opgerolde pannenkoeken kan perfect zijn om te bakken in de oven met een heerlijke topping of bestrooid met parmezaanse kaas die ze knapperig zal maken.

De mogelijkheden zijn oneindig! Geniet ervan.

Onze selectie